• част от Logo grey
  • Alumin grey
  • Viva plast grey

Софтуер за проектиране и конструкция

Large untitled

Уважаеми клиенти и приятели, от юни 2010-та година, на Ваше разположение е най-новата версия на програмата за разкрой и ценообразуване на дограма - PROFILES 10®. В нея по изключително подробен начин е интегрирана базата данни на VIVA PLAST. Към всичко това, много детайлно сме въвели елементите на обкова за PVC дограма ROMB, на който ние, ВИАС ЕООД, сме официални вносители. Можем да се похвалим, че няма база данни за обков, която да е направена толкова прецизно и пълно, както базата на VIVA PLAST с интегриран обков ROMB.

Някои от новостите в PROFILES 10® са възможността да се изчертават вътрешни венециански щори, както и комарници – фиксирани и отваряеми. С това се постига с едно точно ценообразуване на поръчката на клиентите Ви на база съвсем точното автоматично изчисляване на квадратурата на щорите и комарниците. Освен това, клиентите Ви ще могат да виждат в разпечатките на офертите си както схемите на конструкциите дограма, така и схемите на самите щори и комарници.
В PROFILES 10® по нов начин е оформено и менюто, в което се задават параметрите за ценообразуване на дограмата. Сега всеки разход за дадена оферта е детайлно изведен, в отделна графа, на една обща таблица за ценообразуване. Чистата печалба се визуализира като конкретна стойност, при това веднага, след изчертаване на офертата. Съществува възможност въпросните разходи и печалба да се разпечатат на отделна справка в Exel.

Въведен е и отделен стандарт за поставяне на вътрешни подпрозоречни дъски, които да могат да се изчертават по всяко време от въвеждането на офертата в програмата. 
Друга нова екстра в PROFILES 10® е възможността конструкциите дограма с фолиран профил да се визуализират цветни, върху самия десктоп на монитора Ви, а и съответно да се разпечатват цветни, ако разполагате с цветен принтер. 

С тази и по-горе изброените новости проектантите на PROFILES 10® и ние – ВИАС ЕООД, се стремим да повишим процента на обемите постъпили поръчки към Вас от потенциалните клиенти за дограма, на база повишеното качество в много важния момент на оферирането.

Разбира се, стандартните опции на PROFILES®, с които вече сте свикнали се запазват:


* лесен и бърз разкрой, освен на стандартните конструкции с VIVA PLAST, така и на сводестите и скосените прозорци и врати. Изчисляват се радиусите на сводовете и точните ъгли на рязане на профилите, за не правоъгълните конструкции;


* извеждане на подробни справки както за стандартните стъклопакети, така и за тези с ъгли,  различни от 90°. В специална справка се визуализира информация и за стъклопакетите с радиуси;

* изчертаването на вратопрозорци става в един чертеж , а не вратата и прозореца поотделно. Нещо повече, в един чертеж може да се комбинират каса с прозоречно крило и каса с крило врата (навън или навътре). Има заложени стандарти за изчертаване и на врати, с вратно крило, освен с цяла каса долу, така и с алуминиев праг, специално разработен за VIVA PLAST;

* Справките за обкова ROMB излизат във вид на разбивки по елементи, за всеки един прозорец или като обобщена заявка по кодове обков и количества, за дадена изчертана оферта. Въведени са много подробно, по елементи, обков за еднокрили едноосови и двуосови прозорци; двукрили прозорци със сюрмета и двукрили прозорци с пасивна мартина; прозорци тип “падащи”, изработени със средни панти, и прозорци тип “падащи”, изработени с горни панти; двуосов обков за сводести прозорци; едноосов обков за скосени крила. Най-интересното в работата с обкова ROMB е, че може да избирате вида на долните панти крило – фалцови (влизат в канала на обкова) или прави (влизат в перото на крилото). Така не само регулирате наличностите си ROMB на склад, ами и влияете пряко върху себестойността на комплектите обков, според Вашите и клиентските желания;

* Oтличната оптимизация на разкроя на профилите. Програмата има внедрен складов модул, който “завърта” останалите от предишни поръчки парчета профили и армировки, вкарва ги в текущата поръчка, а на края зачислява останалите парчета обратно в склада. Цялата тази операция се извършва автоматично. Успоредно с това може да правите оптимизация на рязането по двойки (рязане по две парчета наведнъж), както и да поръчвате профилите за по-обемните поръчки по специално оптимизиран разкрой на прътите, по зададен от Вас точен размер (например поръчвате пръти 4 камерна каса на 5,50 метра, вместо на стандартните 6 метра). Оптимизацията на профилите и армировките може да разпечатате, освен по стандартния начин - на лист хартия, така също и на етикетен принтер. Във втория случай, Вашите служители в цеха ще започват да кроят профилите и армировките с ролка етикети в ръка, на които са указани милиметрите за всяко едно нужно за поръчката парче, както и към кой модул от конкретната поръчка принадлежи. Така контролът по време на работа върху нужните за сглобяваната конструкция парчета профили, както и върху остатъците, които ще бъдат обратно зачислени в склада, е подсигурен на 100%;


* възможност да включите двуобрезния си циркуляр да се командва чрез програмата също е налице; 

* Атрактивната опция на PROFILES® “Сравняване на оферти”. Чрез тази опция имате възможност на един лист хартия да оферирате на клиента си едни и същи конструкции дограма, изчислени веднъж с бял и веднъж с фолиран профил, както и веднъж с 3-камерна и веднъж с 4- или 5-камерна VIVA PLAST. Смяната на нефолираните конструкции с фолирани, както и на 3-камерните с 4- или 5-камерни става, без да изчертавате всичко наново, и то за броени секунди. 

За производителите на дограма, които ползват модул „Склад” в програмата PROFILES ® и желаят да преминат от по-старата й версия „9”, към настоящата версия „10” ще се наложи да си направят инвентаризаця на профилите и аксесоарите VIVA PLAST, след което да въведат количествата в новата 10-а версия. Това се налага само за фирмите, които реално използват т.нар модул „Склад” и стриктно следят наличностите си, като се започне от целите пръти VIVA PLAST и се стигне до най-малките използваеми парчета профил. Производителите, които не използват въпросния модул „Склад”,  могат директно да започнат работа с програмата, веднага след нейното инсталиране.

PROFILES® отдавна се е наложил в България и балканските държави като надежден и удобен за работа софтуер. С програмата PROFILES® работят както малки, така и големи фирми, занимаващи се с производство на дограма.

За да използвате PROFILES 10® с базата данни на VIVA PLAST и ROMB, както и да получавате помощ при необходимост, Вие не заплащате нищо. В случай че срещнете някакви проблеми при инсталирането на PROFILES 10®, от централата на Компютър Консултинг Груп – създателя на PROFILES®, ще Ви инсталират програмата по интернет. Нужно е само да позвъните на телефон 0878 625100 и да заявите, че желаете да имате PROFILES 10® с VIVA PLAST и ROMB. Подробно упътване за работа с PROFILES 10® ще намерите в самата вече инсталирана програма, като влезете в меню „Помощ”, а оттам в „Ръководство за потребителя”.

При срещане на по-сериозни трудности за работа с PROFILES 10® може да се обърнете отново към създателите й, които могат в реално време, от дистанция, да Ви окажат нужната помощ в работата. Необходимо е само да имате активен интернет и програма „CCG support”, която може да свалите безплатно, по всяко време, от следния линк:  

http://www.ccg-bg.com/web/guest/drivers

Преди да стартирате вече свалената от Вас програма „CCG support”, е нужно да се свържете със специалистите от Компютър Консултинг Груп на телефона, посочен по-горе, или чрез Skype:  ccg-bg  и да следвате техните инструкции.
PROFILES® е лицензиран продукт.  При поискване, може да визуализирате и разпечатате Лиценза, от меню „Помощ” – „За Profiles” – “Лиценз”.

За въпроси относно PROFILES 10®, както и получаване на допълнителни безплатни часове за работа, звънете на телефон 054/830837, вътрешен 26.

Отговорник по базата данни на VIVA PLAST и ROMB за PROFILES®:

Емил Огнянов, търговски представител към ВИАС ЕООД
GSM:  0885 608400

 

 

 

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам
Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика на поверителност.